И тази година Кралското метеорологично общество и синоптичният сайт AccuWeather организираха конкурс

...
И тази година Кралското метеорологично общество и синоптичният сайт AccuWeather организираха конкурс
Коментари Харесай

23 фотографии, които улавят красотата на стихиите

И тази година Кралското метеорологично общество и синоптичният сайт AccuWeather организираха конкурс за фотограф на годината, който 7700 фрагмента, от буйни реки до гръмотевични стихии, от изгреви до залези, демонстрират хубостта на времето във всичките му форми. Фотографът Рудолф Сулган печели голямата премия за фотографията си на хора, които си проправят път през Бруклинския мост в средата на вихрушка.

" Времето визира целия ни живот и тази картина улавя това съвършено ", заявява Лиз Бентли, основен изпълнителен шеф на Кралското метеорологично общество и част от съдийската комисия. " Бруклинският мост дава емблематичен декор, само че точно комбинираният резултат от сняг, вятър и температури на заледяване върху хората, опитващи се да преминат по моста,  така, че да ни побият тръпки ".



Публиката също има думата в надпреварата. Кадърът на Алексей Трофимов на заледеното езеро Байкал грабна титлата " Фаворит на публиката " с над 11 000 гласа. Трофимов прави фотографията по време на експедиция, като е от ледените буци, покрити със сняг. Възползва се оптимално от светлината, която слънцето дава, пречупвайки се върху ледените блокове.



Състезанието се провежда за пета поредна година, като се разраства последователно. " Имахме рекорден брой участия, фотографи и обществени гласувания тази година. Макар че беше малко по-различна поради рестриктивните мерки на COVID-19, а някои елементи на света бяха изолирани. Затова позволихме да се употребяват и архивни фрагменти. Но фотографите потвърдиха, че геният не търпи ограничавания, и изпратиха страхотни изображения през прозорците им и от градините им ".

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР